Petit choux med björnbärscurd
Petit choux med björnbärscurd
16 ingredienser
Gladys söta petit chouer fylls med vispad vaniljgrädde och hemgjord björnbärscurd.
Det här är ett deltagarrecept från Hela kändis-Sverige bakar.
Ingredienser
- 2 dl vatten, kallt
- 4 tsk florsocker
- 75 g smör
- 2 dl vetemjöl
- 3 ägg
- 0,5 krm salt
Björnbärscurd
- 500 g björnbär
- 0,25 dl vatten
- 0,5 tsk vaniljpulver
- 1 dl strösocker
- 50 g smör
- 2 äggulor
- 3 msk majsstärkelse
Montering
- vispgrädde
- vaniljsocker
- choklad, smält
Gör så här
Petit choux
- Sätt ugnen på 200 grader
- Koka upp vatten och smör i en kastrull så att smöret smälter helt.
- Vispa i mjöl och vispa tills smeten släpper från botten .
- Låt smeten svalna något och vispa ner ett ägg i taget och tillsätt en nypa salt
- Gör i ordning en spritspåse försedd med tandad tyll och lägg smeten i spritspåsen. Spritsa ut petit-chouerna på en plåt med bakplåtspapper .
- Grädda mitt i ugnen ca 15-20 minuter tills petit-chouerna känns lätta och luftiga. Låt dem svalna på ett galler .
Björnbärscurd
- Koka upp björnbär och vatten. När bären kokat upp, mixa bären med stavmixer till en slät kräm. Sila bort kärnorna.
- Häll i sockret och smöret och gör ett uppkok. Tag av kastrullen ifrån plattan och låt svalna någon minut.
- Separera äggen och mät upp maizenan. Sikta ner maizena medan du rör i kastrullen. Placera kastrullen på plattan och rör ner äggulorna. Rör hela tiden tills curden blir tjock. Den skall sjuda, inte koka.
Montering
- Dela bullen på mitten. Vispa grädden och tillsätt lite vaniljsocker. Spritsa ut björnbärscurden och grädden och lägg på ett lock. Ringla över smält choklad.