• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Persisk yoghurt

Persisk yoghurt
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Persisk yoghurt

2 steg att laga

9 ingredienser

Nästan alla persiska rätter serveras med yoghurt i någon form. Den används både som sås och som ingrediens. Färsk mjölk förekommer inte så ofta, eftersom yoghurt har bättre hållbarhet i det varma klimatet.

Ingredienser

Yoghurt med gurka och mynta:

  • 2 dl matyoghurt
  • 0,33 gurka
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 tsk torkad mynta eller 2 msk hackad färsk
  • salt
  • vitpeppar

Yoghurt med russin och nötter:

  • 2 dl matyoghurt
  • 2 msk russin
  • 2 msk valnötter, hackade

Gör så här

  1. Yoghurt med gurka och mynta: Skär gurkan i tärningar och pressa vitlöken. Blanda ihop alltsammans och ställ svalt
  2. Yoghurt med russin och nötter: Blanda ihop alla ingredienser och ställ kallt. Spara lite nötter och russin till garnering.