Även annan frukt på burk passar förstås bra till kakan. Väljer du ananas kan du också byta ut apelsinsaften mot ananasjuice.
Ingredienser
3 ägg
1,75 dl strösocker
150 g smör, mjukt
4,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
ca 1 dl mjölk
0,75 dl apelsinsaft, pressad
1 förp persikohalvor
3 dl vispgrädde
smör + ströbröd till formen
Gör så här
Värm ugnen till 200°. Smöra och brödströ en rund kakform. Vispa ägg och socker pösigt. Mixa in smöret. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker och tillsätt detta. Späd med mjölk och pressad apelsin till en smidig smet.
Slå smeten i formen. Grädda i nedre halvan av ugnen ca 40 minuter. Låt kakan svalna.
Garnera kakan med skivade persikor och servera grädde till.