Persika med tosca

Alexandra Zazzi
Alexandra Zazzi

Persika med tosca

0

6 ingredienser

20 m

Persika med tosca och lösvispad grädde blir en ljuvlig dessert i sommar.

Ingredienser

portioner4
  • 4 persikor (eller nektariner)
  • 50 g smör
  • 1 dl mörk sirap
  • 2 dl mandelspån
  • ca 0,5 krm salt

Servering

  • 2 dl grädde, lösvispad (eller glass)

Gör så här

  1. Smält smör och blanda i sirap. Låt sjuda 5 minuter. Rör sedan i mandelspån och en nypa salt.
  2. Skölj, dela och kärna ur persikorna. Lägg dem med fruktsidan nedåt på grillgallret och grilla 5-7 minuter så att det får grillränder.
  3. Vänd och klicka mandelknäcken i kärnhålet, låt ligga kvar på grillen några minuter och servera sedan varma med lättvispad grädde.