• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Janssons frestelse på Jessicas vis

Janssons frestelse på Jessicas vis
Foto: TV4
Pernilla Wahlgren
Pernilla Wahlgren

Janssons frestelse på Jessicas vis

7 steg att laga

6 ingredienser

1h 15 min

En klassisk Jansson med lite mindre fisk. /Pernilla Wahlgren

Ingredienser

portioner6 portioner
  • 10 potatisar, skalade och strimlade
  • 1 gul lök, tunt skivad
  • 60 g ansjovisfilé, hackade (samt spad från en hel burk, 125g)
  • 3 dl grädde
  • 1 msk ströbröd
  • 2 msk smör

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skala och strimla potatisen.
  3. Skala och skiva löken.
  4. Smörj en ugnsfast form med smöret. Varva potatis, lök och anjovis i formen. Översta lagret ska vara potatis.
  5. Blanda grädden med ansjovisspadet i en bunke.
  6. Häll blandningen i formen. Strö över lite ströbröd och klicka över lite smör.
  7. Grädda i ugnen i ca 45-55 minuter till potatisen är mjuk och fått en gyllenbrun färg.