Janssons frestelse på Jessicas vis

6 röster
1h 15 min
6

En klassisk Jansson med lite mindre fisk. /Pernilla Wahlgren

Visa mer
1h 15 min
6

Du behöver

  • 10 potatisar, skalade och strimlade
  • 1 gul lök, tunt skivad
  • 60 g ansjovisfiléer, hackade (samt spad från en hel burk, 125g)
  • 3 dl grädde
  • 1 msk ströbröd
  • 2 msk smör
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skala och strimla potatisen.
  3. Skala och skiva löken.
  4. Smörj en ugnsfast form med smöret. Varva potatis, lök och anjovis i formen. Översta lagret ska vara potatis.
  5. Blanda grädden med ansjovisspadet i en bunke.
  6. Häll blandningen i formen. Strö över lite ströbröd och klicka över lite smör.
  7. Grädda i ugnen i ca 45-55 minuter till potatisen är mjuk och fått en gyllenbrun färg.
8 december 2009

Laddar fler recept...