Äppelkompott

3 röster

En lätt efterrätt att servera efter en lite kraftigare middag.

Servera äppelkompotten i höga fina glas så blir denna enkla efterrätt ett snäpp lyxigare.

Per lagade även

Musselsoppa


Vildand med gräddsås




Visa mer

Du behöver

  • 5 dl vatten
  • 250 g strösocker
  • 2 små kanelstänger, hela
  • 3 msk potatismjöl, utrört i lite vatten
  • 4 äpplen, ca
  • 0,5 citron
  • gräddmjölk

Gör så här

  1. Koka upp vatten, strösocker samt kanelstång.
  2. Dra av från hettan och ha i potatismjöl och lite vatten, vispa!
  3. Riv ca 4 äpplen med skalet kvar för den fina färgen. Häll i lite saft från citron.
  4. Rör runt och servera med gräddmjölk.
16 mars 2011

Laddar fler recept