Per Morbergs chokladbollar
Per Morbergs chokladbollar
7 ingredienser
Tänk inte ens tanken att använda margarin och mjäkigt chokladpulver – eller dåligt kaffe för den delen – till bollarna. Smör, ett riktigt bra kakaopulver och en skvätt mustig espresso är vad som krävs för att göra dessa delikatesser till fikat.
Ingredienser
- 200 g smör
- 2 dl strösocker
- 6 dl havregryn
- 2 tsk vaniljsocker
- 4 msk kakao
- 4 msk kaffe, kallt starkt
- riven kokos, att rulla bollarna i
Gör så här
- Rör ihop alla ingredienser utom kaffet och kokosflingorna i en skål.
- Tillsätt kaffet och rör till en tjock smet.
- Forma smeten till bollar, 3–4 cm i diameter, och lägg dem på ett fat. Ta gärna hjälp av en sked så blir det lättare att få bollarna runda.
- Rulla bollarna i kokosflingor, lägg dem på ett fat och ställ in dem i kylskåpet. De är godast när de är kalla.