Köket.se
Vad vill du laga idag?
Sök
Vaniljsås
64 röster
25 m
4
Foto: Fredrik Sandin Carlsson
Av
Per Morberg
Från
Vad blir det för mat
Äkta vanilj ska det vara i denna goda sås!
Visa mer
25 m
4
Du behöver
1
mjuk vaniljstång
3 dl
vispgrädde
1 dl
vatten
3
äggulor
2 msk
florsocker
Lägg till i inköpslista
Gör så här
Öppna vaniljstången på längden med en vass kniv.
Skrapa ur fröna och lägg dem och stången i en kastrull.
Häll på 1 dl vispgrädde och vatten. Sjud 10 minuter och låt kallna
Ta upp vaniljstången. Vispa upp äggulorna med florsockret. Koka upp gräddvattnet.
Sänk värmen kraftigt och häll i gulorna under kraftig vispning.
Vispa såsen tills den tjocknar över svag värme.
Ställ såsen i kallt vattenbad och rör i den tills den kallnat.
Vispa 2 dl grädde så tjock som du vill ha såsen. Rör ned den i vaniljsåsen.
10 december 2007
Kommentera receptet
Dela
Via e-post
Facebook
Pinterest
Twitter
Skriv ut
Spara
Läs vår kommentarspolicy
laddar fler recept...
Laddar fler recept...
Du behöver JavaScript aktiverat för att Köket.se ska fungera optimalt.
Läs mer här