Finhacka löken och vitlök. Svetta löken tillsammans med curry och gurkmeja i en klick smör. Låt löken och smöret svalna.
Mixa bladpersilja, dragon, timjan, och ansjovis samt spad i en matberedare eller hacka fint.
Vispa smöret vitt. Rör ner, balsamico, rivet citronskal, och örtblandningen.
Rör långsamt för hand och tillsätt den avsvalnade löken och persiljan.
Fortsätt att blanda ner resten av kryddorna och övriga ingredienser, blanda väl.
Låt vila i en skål för att skedas över vid serveringen.
Entrecôterna ska vara fint marmorerade och vara styckade i tio portionsbitar som med fördel kan förgrillas och sedan få vila, sedan värmas upp till lagom serveringstemperatur innan gästen avnjuter den.
Servera en rejäl klick kryddsmör som fått en vacker färg av några sekunder i salamandern.
Entrecôte
Krydda entrecôterna med salt och peppar.
Krydda entrecôterna med salt och peppar.
Lägg dem på ett ugnssäkert fat.
Klicka över örtsmöret och gratinera högt uppe i 250 grader i ugn 1-2 minuter så att ytan blir gyllenbrun.