Entrecôte Café de Paris

Entrecôte Café de Paris
Foto: Ps matsal
Per Gustafson - KK 2019
Per Gustafson - KK 2019

Entrecôte Café de Paris

Av: Per Gustafson

20 ingredienser

Klassisk entrecôte på franskt vis!

Ingredienser

portioner st
  • 1 kg entrecôte, i 10 bitar
  • 500 g smör
  • 2,5 klyftor vitlök
  • 5 schalottenlökar
  • 5 tsk curry madras
  • 5 tsk gurkmeja
  • 1,25 dl persilja, finhackad
  • 1,25 msk dragon, färsk
  • 1,25 tsk backtimjan
  • 5 ansjovisfiléer
  • 2,5 msk ansjovisspad
  • 5 msk crema di balsamico
  • 2,5 tsk citron, skalet, rivet
  • 5 tsk paprikapulver
  • 2,5 knivsuddar cayennepeppar
  • 2,5 tsk salt
  • 2,5 msk tomatpuré
  • 2,5 tsk torkad basilika
  • 2,5 msk grädde
  • 5 äggulor

Gör så här

Örtsmör

  1. Finhacka löken och vitlök. Svetta löken tillsammans med curry och gurkmeja i en klick smör. Låt löken och smöret svalna.
  2. Mixa bladpersilja, dragon, timjan, och ansjovis samt spad i en matberedare eller hacka fint.
  3. Vispa smöret vitt. Rör ner, balsamico, rivet citronskal, och örtblandningen.
  4. Rör långsamt för hand och tillsätt den avsvalnade löken och persiljan.
  5. Fortsätt att blanda ner resten av kryddorna och övriga ingredienser, blanda väl.
  6. Låt vila i en skål för att skedas över vid serveringen.
  7. Entrecôterna ska vara fint marmorerade och vara styckade i tio portionsbitar som med fördel kan förgrillas och sedan få vila, sedan värmas upp till lagom serveringstemperatur innan gästen avnjuter den.
  8. Servera en rejäl klick kryddsmör som fått en vacker färg av några sekunder i salamandern.

Entrecôte

  1. Krydda entrecôterna med salt och peppar.
  2. Krydda entrecôterna med salt och peppar.
  3. Lägg dem på ett ugnssäkert fat.
  4. Klicka över örtsmöret och gratinera högt uppe i 250 grader i  ugn 1-2 minuter så att ytan blir gyllenbrun.