Äppelcidergrillad unggriskottlettrad
Äppelcidergrillad unggriskottlettrad
15 ingredienser
Äppelcidergrillad unggriskottlettrad som serveras med god rösti.
Ingredienser
- 2 kg kotlettrad
- 2,5 gula lökar
- 7,5 äpplen
- 8 dl äppelcider
- 1,25 dl äppelcidervinäger
- 2,5 vitlökar
- 1,25 l kycklingbuljong
- ca 1 dl färsk pepparrot, riven
- 2,5 knippen körvel
- 2,5 knippen gräslök
- 125 g smör
- 2,5 citroner
- majsstärkelse, till redning
- salt
- peppar
Gör så här
- Salta och peppra kotlettraden och lägg den i en djup liten plåt.
- Skala och hacka lök och dela på äpplena.
- Fräs löken i en kastrull utan att den tar färg. Tillsätt vinägern, cidern och buljongen. Låt koka upp.
- Slå detta över kotlettraden och äppelhalvorna och bräsera i 110 grader ugn 1 timme beroende på storlek tills innertemperatur på 62 grader.
- Lyft ur äpplena, skala dem och mixa slätt. Tillsätt riven pepparrot efter smak.
- Lyft ur äpplena, skala dem och mixa slätt. Tillsätt riven pepparrot efter smak.
- Sila av buljongen i en kastrull och låt koka ned. Skumma väl.
- Red av med lite majsstärkelse och mixa med smöret och hackad körvel och gräslök.
- Skiva och grilla kotletten.
- Servera med god stekt rösti som är gjord på kall riven potatis.