Saltbakad potatis med röd aioli
Saltbakad potatis med röd aioli
9 ingredienser
30 min
Saltbakad potatis blir utsökt. Tillsammans med den röda aiolin passar den utmärkt till grillat, till exempel hamburgare.
Ingredienser
- 0,5 kg grovt salt
- 10 små poatisar
Röd ailoi:
- 2 äggulor
- 1 msk tomatpuré
- 1 klyfta vitlök
- 0,5 limefrukt
- 2,5 dl olja
- 1 rostad paprika
- peppar
Gör så här
- Sätt ugnen på 225 grader. Strö över saltet i en bakplåt och lägg ut potatisarna på saltet. Baka potatisen 20-30 minuter.
- Gör den röda ailoin under tiden: Riv vitlöken, hacka persiljan och blanda med tomatpurén och äggulorna. Smaksätt med lite pressad lime. Tillsätt sedan oljan, först droppvis tills blandningen börjar tjockna och sedan i en fin stråle. Vispa kraftigt hela tiden tills all olja är tillsatt.