Dubbelbakad potatis

Dubbelbakad potatis
Foto: Fredrik Sandin Carlsson
Pelle Johansson
Pelle Johansson

Dubbelbakad potatis

4 ingredienser

25 min

Smart användning av överblivna bakpotatisar!

Ingredienser

Håll skärmen tänd
portioner
  • 4 bakade potatisar
  • 1 purjolök
  • 1 förp bacon
  • 1 dl ost, riven

Gör så här

Håll skärmen tänd
  1. Lägg bakpotatisarna på längden och skär av toppen av varje potatis. Spara topparna. Gröp ur potatisarna med hjälp av en sked och lägg urgröpet i en skål.
  2. Strimla bacon och purjolök och fräs det mjukt i en stekpanna.
  3. Blanda ihop potatis, bacon, purjolök och riven ost. Fyll de urgröpta potatisarna med smeten, sätt på "locket" och gratinera dem i ugnen på 175 grader i cirka 15 minuter.