Grillad entrecote
Grillad entrecote
11 ingredienser
20 min
En saftig, grillad köttbit slår aldrig fel.
Ingredienser
- 720 g entrecôte [4 skivor à 180 g]
- barbequesås (valfri)
- 0,25 vitkål
- 2 morötter
- 1 dl majonnäs (gärna Hellmann's)
- 2 msk dijonsenap
- 1 klyfta vitlök
- 0,5 krm strösocker
- salt
- peppar
- malen spiskummin
Gör så här
- Riv morötterna och strimla vitkålen. Salta, peppra och sockra. Låt stå fem minuter och dra år sig smakerna.
- Gör en sås på majonnäs, senap, spiskummin och vitlök.
- Häll bort vätskan från kålen och blanda med såsen. Smaka eventuellt av med mera salt och peppar.
- Grilla köttet cirka, 2 minuter på varje sida. Pensla på barbecuesås tunt precis på slutet av grilltiden.
- Servera köttet tillsammans med kålsalladen.