Fläskkotletter med dragonsås

Pelle Johansson
Pelle Johansson

Fläskkotletter med dragonsås

12 ingredienser

20 min

Dragonsåsen ger ett härligt lyft åt de stekta fläskkotletterna. Se till att få tag på lätt marmorerade köttbitar, de är extra saftiga och goda.

Ingredienser

portioner
  • 4 fläskkotletter
  • 10 champinjoner
  • 5 kvistar färsk dragon
  • 1 bananschalottenlök
  • 1 msk balsamvinäger
  • 3 dl grädde
  • kulpotatis, till servering

Sallad:

  • 1 huvudsallad
  • 3 tomater
  • 10 cm gurka
  • 3 msk olja
  • 1 msk vinäger

Gör så här

  1. Gnid in fläskotletterna med salt och peppar. Hetta upp en stekpanna och stek kotletterna i smör på medelstark värme, cirka 3 minuter på varje sida.
  2. Lyft upp kotletterna ur pannan och låt den stå kvar på spisen med stekskyn.
  3. Hacka löken och champinjonerna och bryn dem i stekpannan. Lyft sen upp dem och koka ur stekpannan med balsamvinägern.
  4. Häll i grädden och dragonen. Smaka av med salt och peppar och eventuellt lite socker.
  5. Skär sallad, gurka och tomat och lägg i en skål. Blanda olja och vinäger och häll det över salladen.
  6. Servera fläskkotletterna tillsammans med salladen, såsen och kulpotatisen.