Fläskkotletter med dragonsås
Fläskkotletter med dragonsås
12 ingredienser
20 min
Dragonsåsen ger ett härligt lyft åt de stekta fläskkotletterna. Se till att få tag på lätt marmorerade köttbitar, de är extra saftiga och goda.
Ingredienser
- 4 fläskkotletter
- 10 champinjoner
- 5 kvistar färsk dragon
- 1 bananschalottenlök
- 1 msk balsamvinäger
- 3 dl grädde
- kulpotatis, till servering
Sallad:
- 1 huvudsallad
- 3 tomater
- 10 cm gurka
- 3 msk olja
- 1 msk vinäger
Gör så här
- Gnid in fläskotletterna med salt och peppar. Hetta upp en stekpanna och stek kotletterna i smör på medelstark värme, cirka 3 minuter på varje sida.
- Lyft upp kotletterna ur pannan och låt den stå kvar på spisen med stekskyn.
- Hacka löken och champinjonerna och bryn dem i stekpannan. Lyft sen upp dem och koka ur stekpannan med balsamvinägern.
- Häll i grädden och dragonen. Smaka av med salt och peppar och eventuellt lite socker.
- Skär sallad, gurka och tomat och lägg i en skål. Blanda olja och vinäger och häll det över salladen.
- Servera fläskkotletterna tillsammans med salladen, såsen och kulpotatisen.