Chokladkaka med färska jordgubbar och vaniljgrädde

Chokladkaka med färska jordgubbar och vaniljgrädde
Foto: Fredrik Sandin Carlson
Pelle Johansson
Pelle Johansson

Chokladkaka med färska jordgubbar och vaniljgrädde

9 ingredienser

30 min

Chokladkaka tröttnar man aldrig på. Jordgubbar och vispad grädde passar perfekt till!

Ingredienser

Håll skärmen tänd
portioner

Chokladkaka:

  • 100 g smör
  • 100 g choklad
  • 2 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 110 g vetemjöl
  • 1 dl hasselnötter

Till servering:

  • grädde
  • vaniljsocker
  • färska jordgubbar

Gör så här

Håll skärmen tänd
  1. Sättt ugnen på 200 grader. Vispa ägg och socker poröst. Smält smör och choklad. Hacka nötterna grovt.
  2. Blanda allt och rör i vetemjöl. Häll smeten i en smord och bröad form och grädda i cirka 15 minuter.
  3. Låt svalna och servera med jordgubbar och vispad grädde smaksatt med vaniljsocker.