Sydfransk fiskgryta

Pelle Johansson

Sydfransk fiskgryta

10 ingredienser

Ingredienser

portioner
  • 400 g räkor med skal
  • 500 g fiskfilé (t ex torsk och lax)
  • 1 purjolök
  • 1 fänkål (stor)
  • smör
  • 2,5 dl hönsbuljong
  • 2 dl crème fraîche gourmet, saffran&tomat
  • 0,5 apelsin, rivet skal av
  • 1 klyfta vitlök, pressad
  • 2 msk färsk timjan (eller 1 tsk torkad)

Gör så här

  1. Gör så här
  2. Skala räkorna. Skär fisken och purjolöken i stora bitar och fänkålen i mindre bitar. Fräs purjolök och fänkål i smör i en traktörpanna. Häll på buljong och crème fraiche. Låt det koka upp. Lägg i fisken och låt det sjuda på svag värme ca 5 min. Lägg i räkorna och krydda med apelsinskal, vitlök och timjan. Servera med vitlöksbröd, ris eller kokt potatis.