Sydfransk fiskgryta
Sydfransk fiskgryta
10 ingredienser
Ingredienser
- 400 g räkor med skal
- 500 g fiskfilé (t ex torsk och lax)
- 1 purjolök
- 1 fänkål (stor)
- smör
- 2,5 dl hönsbuljong
- 2 dl crème fraîche gourmet, saffran&tomat
- 0,5 apelsin, rivet skal av
- 1 klyfta vitlök, pressad
- 2 msk färsk timjan (eller 1 tsk torkad)
Gör så här
- Gör så här
- Skala räkorna. Skär fisken och purjolöken i stora bitar och fänkålen i mindre bitar. Fräs purjolök och fänkål i smör i en traktörpanna. Häll på buljong och crème fraiche. Låt det koka upp. Lägg i fisken och låt det sjuda på svag värme ca 5 min. Lägg i räkorna och krydda med apelsinskal, vitlök och timjan. Servera med vitlöksbröd, ris eller kokt potatis.