Skär sjötungan till fyra filéer. Banka ut filéerna lite med botten på en kastrull eller liknande. Rensa hummern.
Skala potatisarna och koka dem tills de är färdiga, cirka 20 minuter.
Skala och hacka löken och stek med smör i stekpanna. Lägg på de två små filéerna och salta och peppra (fisken behöver inte stekas). Putsa champinjonerna och hacka alla utom en.
Rensa ut lite kött ur hummern. Koka svampen med vinet i en separat kastrull med hummerköttet till fyllningen. När fyllningen har kokat en liten stund så ska den läggas på de små fiskfiléerna i pannan med löken.
Lägg på de stora filéerna som lock. Häll över fonden och vätskan från champinjonerna. Lägg sedan på lock och pochera.
Duchessepotatis: Pressa ner potatisarna i en bunke. Blanda i grädde och ägg med en träslev. Salta, peppra och tillsätt lite olja för att göra purén smidig. Fyll en spritspåse med purén.
Sätt ugnen på 200 grader. Spritsa ut moset längs ena kanten av ett avlångt silverfat till ett "slott". Lägg fisken bredvid. Vispa ner grädden och smöret i fiskvätskan.
Sila såsen och rör i osten. Häll sedan såsen över fisken och gratinera i ugn cirka 5 minuter.
Garnera med en tornerad champinjon, riven tryffel och en hummerklo.