Fattiga riddare på kanelbullar

Pelle Johansson
Pelle Johansson

Fattiga riddare på kanelbullar

20

9 ingredienser

20 m

Vad kan rimligtvis bli ännu smarrigare än klassiska fattiga riddare på vitt bröd? Leta upp några småtorra kanelbullar i stället och dränk dem i riddarsmet. Servera med socker, kanel, sylt och grädde så blir alla barn saliga.

Ingredienser

portioner4
  • 4 dagsgamla kanelbullar
  • 1 ägg
  • 4 msk vetemjöl
  • 3 dl mjölk
  • malen kanel
  • strösocker
  • smör, till stekning
  • hallonsylt
  • 2 dl grädde, vispad

Gör så här

  1. Vispa ihop en pannkakssmet på äggen, mjölet och mjölken.
  2. Dela bullarna på mitten i halvor och lägg dem i pannkakssmeten i 10 minuter. Stek i smör på varje sida tills de fått en fin färg. Blanda socker och kanel och vänd riddarna i blandningen.
  3. Servera med sylt och grädde.