Dillkött

Pelle Johansson

Dillkött

13 ingredienser

Ingredienser

portioner
  • 700 g kalvbog
  • 2 morötter
  • 1 gul lök
  • 1 rotselleri
  • dill
  • 1 palsternacka
  • ättika
  • strösocker
  • salt
  • grädde
  • majsstärkelse
  • potatis
  • morot

Gör så här

  1. Tärna ner köttet i centimeterstora tärningar. Lägg köttet i kokande vatten hastigt och kallspola sedan. Koka köttet i vatten med lök, morötter, rotselleri, palsternacka och dillstjälkar tills det är mjukt. Lyft upp köttet med en hålslev och sortera bort grönsakerna. Koka ihop buljongen med en skvätt grädde och red av med maizena. Smaka av med salt, socker och finhackad dill i mängder. Eventuellt serverar man detta med morotsslantar och kokt potatis.