Bondsås

Pelle Johansson

Bondsås

10 ingredienser

Ingredienser

  • 300 g rimmat sidfläsk, i strimlor
  • 2 gula lökar, hackade
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl mjölk
  • 1 tsk vetemjöl
  • persilja, hackad
  • salt
  • peppar
  • strösocker
  • smör

Gör så här

  1. Värm upp en stekpanna med lite smör och stek fläskstavarna vackert bruna. Tillsätt löken och stek tills den fåt lite färg. Salta, peppra och lägg i en nypa socker. Var försiktig med saltet eftersom fläsket kan vara salt. Pudra över vetemjölet rör om och tillsätt grädden och mjölken. Koka några minuter så att såsen blir lagom simmig. Smaka av och servera med nykokt färsk potatis och lätt kokta morötter.
  2. Om såsen skulle bli för tjock kan den tunnas med lite vatten.
  3. I stället för vetemjöl kan man reda såsen med lite maizena mjöl utrört i vatten.
  4. Då reder man såsen efter att man tillsatt grädde och mjölk.