• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Peanut butter nice cream med fudgesås

Peanut butter nice cream med fudgesås
Foto: Stephanie Bjelkstam
Leila Lindholm
Leila Lindholm

Peanut butter nice cream med fudgesås

3 steg att laga

8 ingredienser

10 m + frystid

Superenkel glass som du gör på endast banan, jordnötssmör och flingsalt. Servera med en snabb fudgesås på lönnsirap och kakao samt några rostade jordnötter på toppen.

​Om det är nån dessert ni ska prova det här året, då är det den här!

Ingredienser

4 portioner
  • 4 frysta bananer, skivade
  • 3 msk osaltat jordnötssmör (ekologiskt)
  • 2 krm flingsalt

Fudgesås

  • 4 msk lönnsirap
  • 2 msk kakao
  • 0,5 krm vaniljpulver
  • 0,5 krm flingsalt

Till servering

  • rostade salta jordnötter

Gör så här

  1. Skiva bananerna och frys dem så att de blir djupfrysta.
  2. Mixa bananer med jordnötssmör och flingsalt i en matberedare tills det blir krämigt som en mjukglass.
  3. Värm lönnsirap, kakao, vaniljpulver och flingsalt i en kastrull. Servera såsen på glassen och toppa med saltade jordnötter.