Peanut butter nice cream med fudgesås

10 m + frystid
4
Peanut butter nice cream med fudgesås
Foto: Stephanie Bjelkstam

Superenkel glass som du gör på endast banan, jordnötssmör och flingsalt. Servera med en snabb fudgesås på lönnsirap och kakao samt några rostade jordnötter på toppen.

​Om det är nån dessert ni ska prova det här året, då är det den här!

16 februari 2017
10 m + frystid
4

Du behöver

  • 4 frysta bananer, skivade
  • 3 msk osaltat jordnötssmör, ekologiskt
  • 1-2 nypor flingsalt

Fudgesås

  • 4 msk lönnsirap
  • 2 msk kakao
  • 1 nypa vaniljpulver
  • 1 nypa flingsalt

Till servering

  • rostade salta jordnötter

Gör så här

  1. Skiva bananerna och frys dem så att de blir djupfrysta.
  2. Mixa bananer med jordnötssmör och flingsalt i en matberedare tills det blir krämigt som en mjukglass.
  3. Värm lönnsirap, kakao, vaniljpulver och flingsalt i en kastrull. Servera såsen på glassen och toppa med saltade jordnötter.
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept