Pavlova med citron och bär

23 röster
2 h
30 bitar
Pavlova med citron och bär
Foto: Helén Pe

Receptet är ur boken Baka i långpanna de luxe av Frida Skattberg, Bonnier fakta.

baka_i_lanpanna_bokomslag

"För mig är pavlovan en riktig klassiker. En marängtårta som räcker till många och smakar som en sommardröm. Du kan byta lemon curd mot till exempel vaniljkräm eller chokladkräm, och bären mot frukt. Det går att variera denna tårta i det oändliga, använd bara detta recept som en grund och gör din egen variant." /Frida Skattberg

2 h
30 bitar

Du behöver

Maräng

  • 8 äggvitor
  • 4 dl strösocker
  • 3 dl kokos, rostad
  • 2 tsk majsstärkelse

Topping

  • 4 dl lemon curd
  • 5 dl grädde
  • 1 kg blandade bär, färska (t.ex. hallon, vinbär, blåbär, björnbär, jordgubbar)

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 180 grader och klä en långpanna (40 × 30 cm) med bakplåtspapper.
  2. Vispa äggvitan till ett fast skum med en elvisp eller i en köksassistent.
  3. Tillsätt socker lite i taget och fortsätt vispa till en blank maräng utan sockerkristaller. Rör ner kokos och majsstärkelse.
  4. Klicka ut marängen i pannan och bred ut den slarvigt över hela ytan. Sätt in långpannan i mitten av ugnen och sänk värmen till 125 grader. Grädda i cirka 1,5 timme och stäng sedan av ugnen. Låt marängen stå kvar i ugnen tills den kallnat helt.
  5. Lägg upp den bakade marängen på ett serveringsfat och bred sedan på lemon curd. Vispa grädden lätt och bred på den. Toppa med färska bär.
Tips!
baka_i_lanpanna_bokomslag

Receptet är ur boken "Baka i långpanna de luxe"

17 mars 2020