Pavlova med citron och bär

Pavlova med citron och bär
Foto: Helén Pe
Frida Skattberg porträtt
Frida Skattberg porträtt

Pavlova med citron och bär

27

5 steg att laga

7 ingredienser

2 h

"För mig är pavlovan en riktig klassiker. En marängtårta som räcker till många och smakar som en sommardröm. Du kan byta lemon curd mot till exempel vaniljkräm eller chokladkräm, och bären mot frukt. Det går att variera denna tårta i det oändliga, använd bara detta recept som en grund och gör din egen variant." /Frida Skattberg

baka_i_lanpanna_bokomslag

Baka i långpanna de luxe

Receptet är ur boken Baka i långpanna de luxe av Frida Skattberg, Bonnier fakta.

Ingredienser

portioner30 bitar

Maräng

  • 8 äggvita
  • 4 dl strösocker
  • 3 dl kokos, rostad
  • 2 tsk majsstärkelse

Topping

  • 4 dl lemon curd
  • 5 dl grädde
  • 1 kg blandade bär, färska (t.ex. hallon, vinbär, blåbär, björnbär, jordgubbar)

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 180 grader och klä en långpanna (40 × 30 cm) med bakplåtspapper.
  2. Vispa äggvitan till ett fast skum med en elvisp eller i en köksassistent.
  3. Tillsätt socker lite i taget och fortsätt vispa till en blank maräng utan sockerkristaller. Rör ner kokos och majsstärkelse.
  4. Klicka ut marängen i pannan och bred ut den slarvigt över hela ytan. Sätt in långpannan i mitten av ugnen och sänk värmen till 125 grader. Grädda i cirka 1,5 timme och stäng sedan av ugnen. Låt marängen stå kvar i ugnen tills den kallnat helt.
  5. Lägg upp den bakade marängen på ett serveringsfat och bred sedan på lemon curd. Vispa grädden lätt och bred på den. Toppa med färska bär.
TIPS!
baka_i_lanpanna_bokomslag

Baka i långpanna de luxe

Receptet är ur boken Baka i långpanna de luxe av Frida Skattberg, Bonnier fakta.