Pastasallad med tonfisk

Pastasallad med tonfisk
Foto: TV4

För att göra den klassiska sallad Niçoise lite mera matig är pasta en bra ingrediens. Det gör salladen både barnvänlig och spännande.

26 januari 2009
4

Du behöver

  • 2 dl pasta, penne eller creste di gallo
  • 225 g blandade sallatsblad
  • 2 tomater
  • 2 burkar tonfisk (à 300 g)
  • 1 rödlök
  • 100 g haricots verts
  • 3 hårdkokta ägg
  • 1 dl oliver
  • Dressing:
  • 3 msk rödvinsvinäger
  • 1 dl olivolja
  • 1 dl pressad citronsaft
  • 2 tsk fransk kryddblandning
  • salt och malen vitpeppar

Gör så här

  1. Koka pastan i rikligt med saltat vatten enligt anvisning på paketet. Häll av vattnet i ett durkslag och spola över hastigt med kallt vatten.
  2. Låt tonfisken rinna av. Skär löken i halvmånar och skär bort topparna på bönorna. Skär tomaterna i klyftor. Skala äggen och skär även dem i klyftor. Blanda en dressing av fransk kryddblandning, vinäger, olivolja och pressad citronsaft.
  3. Lägg sallaten i en skål tillsammans med pasta, tomater, lök, tonfisk och bönor. Ringla över dressingen och blanda väl. Lägg på de klyftade äggen och strö över oliver.
Kommentera receptet
hosterbjudande

Fler goda recept