Pastasallad med pancetta och burrata

NYHET
Pastasallad med pancetta och burrata
Foto: TV4
Dante Zia Kökets middag 2023 NY
Dante Zia Kökets middag 2023 NY

Pastasallad med pancetta och burrata

19 ingredienser

35 min

Dante Zia bjuder här på den ultimata, drömmiga pastasalladen italian style! En smakrik, krämig pastasallad burrata, knaprig pancetta och en nötig mandelpesto. En rätt som inte lämnar någon besviken.

Ingredienser

portioner

Ugnsrostade körsbärstomater

  • ca 400 g körsbärstomater
  • olivolja
  • florsocker
  • salt

Pesto på soltorkad tomat

  • 2 krukor färsk basilika
  • 0,5 dl olivolja
  • 1 dl parmesanost, riven
  • 1 dl sötmandel, rostade
  • 1 burk soltorkade tomater (à ca 200 g)
  • 100 g ricotta
  • citronsaft
  • vinäger (gärna sherryvinäger)
  • salt

Pasta och topping

  • 400 g pasta (gärna strozzapreti)
  • 1 dl sötmandel
  • ca 160 g pancetta, tärnad
  • 4 miniburrata
  • 1 förp babyspenat (à 65)
  • parmesanost

Gör så här

Ugnsbakade tomater

  1. Sätt ugnen på 180 grader varmluft.
  2. Halvera körsbärstomaterna. Vänd i olivolja och salt. Lägg dem med snittytan upp i en ugnssäker form. Pudra med florsocker (använd gärna en tesil) och baka i ugnen ca i 30 minuter tills tomaterna fått färg. Ta ut och låt svalna.

Krispig pancetta

  1. Stek pancettan krispig i en stekpanna. Häll av på hushållspapper. Ställ åt sidan.

Tomatpesto

  1. Mixa ihop alla ingredienser. Smaka av med salt, citron och lite vinäger.

Pastasallad

  1. Koka pastan al dente enligt anvisning på förpackningen.
  2. Blanda pastan med peston, de ugnsbakade tomaterna, mandlarna och babyspenaten. Toppa med pancetta och riven parmesanost.