Dante Zia bjuder här på den ultimata, drömmiga pastasalladen italian style! En smakrik, krämig pastasallad burrata, knaprig pancetta och en nötig mandelpesto. En rätt som inte lämnar någon besviken.
Halvera körsbärstomaterna. Vänd i olivolja och salt. Lägg dem med snittytan upp i en ugnssäker form. Pudra med florsocker (använd gärna en tesil) och baka i ugnen ca i 30 minuter tills tomaterna fått färg. Ta ut och låt svalna.
Krispig pancetta
Stek pancettan krispig i en stekpanna. Häll av på hushållspapper. Ställ åt sidan.
Tomatpesto
Mixa ihop alla ingredienser. Smaka av med salt, citron och lite vinäger.
Pastasallad
Koka pastan al dente enligt anvisning på förpackningen.
Blanda pastan med peston, de ugnsbakade tomaterna, mandlarna och babyspenaten. Toppa med pancetta och riven parmesanost.