Två favoriter i en med pastsallad och mack-klassikern BLT - alltså bacon, lettuce och tomato. Här binds allt gott ihop med en krämig vitlöksdressing. Servera gärna salladen med en bit surdgesbaguette till.
Ingredienser
portioner
350 g pasta (t ex mezze maniche)
10 romanticatomater
1 gurka
0,5 rödlök
1-2 romansallad
2 förp bacon (à 140 g)
2 dl crème fraîche
1 dl majonnäs
2 klyftor vitlök
salt
svartpeppar, nymalen
Gör så här
Koka pastan al dente enligt anvisning på förpackningen. Häll av och skölj pastan i kallt vatten.
Strimla bacon och stekt det knaprigt i en stekpanna. Ta upp och låt rinna av på hushållspapper.
Halvera tomater. Skär gurkan i mindre bitar. Skär salladen i bitar.
Blanda ihop crème fraiche, majonnäs och riven vitlökii en skål. Smaka av med salt och generöst med nymalen svartpeppar.
Blanda pastan med grönsakerna och baconet i en skål. Vänd ihop salladen med dressingen och servera. Bjud gärna med en god surdegsbaguette.