Pasta ricotta med tomat, vitlök och örter

129 röster
30 m
4

Paolos pasta ricotta smaksatt med tomat, citron, parmesan, örter och vitlök. Toppa med basilikablad och nötter, det blir ljuvligt!

Visa mer
30 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 250 g körsbärstomater
  • olivolja
  • salt och svartpeppar
  • 250 g ricotta
  • 1 citron, rivet skal
  • 1 dl parmesanost, färskriven
  • 1 dl färsk persilja
  • 1 dl färsk basilika
  • 3 klyftor vitlök
  • hela basilikablad, till garnering
  • pinjenötter eller valnötter, hackade

Gör så här

  1. Skär tomaterna i halvor och peta försiktigt ur kärnorna med en liten sked.
  2. Hetta upp olivolja i en stekpanna, lägg i tomaterna och fräs dem i ett par minuter, men se till att de behåller sin form. Salta och peppra.
  3. Låt ricottan rinna av och lägg den i skål. Rör i citronskal, parmesanost, persilja, basilika, salt och peppar. Blanda sedan i tomaterna.
  4. Koka upp lättsaltat pastavatten. Lägg i vitlöken och koka pastan al dente, tillsammans med vitlöken, enligt anvisningen på förpackningen. Ta upp vitlöken som sparas. Häll av vattnet i ett durkslag (spara några skedar av vattnet för att späda såsen) och häll sedan tillbaka den varma pastan i kastrullen.
  5. Pressa ner vitlöken i ricottakrämen och rör om. Blanda sedan snabbt ner ricottablandningen i pastan (den ska inte kokas), blanda noga, och späd med lite pastavatten om det behövs.
  6. Servera pastan och toppa med basilikablad och nötter.
26 november 2016
Kökets box

laddar fler recept

Laddar fler recept