Pasta Puttanesca med Burrata

Pasta Puttanesca med Burrata

9 ingredienser

30 m

Pasta Puttanesca är en klassisk rätt som alltid blir succé till middag.

Granarolo Burrata
Granarolo burrata_2023

Granarolo Burrata

Granarolo Burrata är en krämig färskost gjord av italiensk komjölk och grädde.

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 400 g spaghetti
  • 3 klyftor vitlök
  • 2 msk kapris (små)
  • 1 dl kalamataoliver, urkärnade
  • 6 sardellfiléer (i chiliolja)
  • 1 msk spad från oliverna
  • 1 burk körsbärstomater [à 400 g]
  • 2 msk olivolja
  • 2 Granarolo Burrata
  • salt

Gör så här

  1. Koka upp pastavattnet, det ska vara rikligt med vatten (1 liter per 100 gram pasta) och salta generöst (1/2 msk per liter vatten) när pastavattnet har börjat koka.
  2. Skiva vitlöken så tunt du kan. Hetta upp olivolja i en bred panna på medelhög värme. Lägg i skivad vitlök, kapris, oliver och sardeller. Sautera allt tills det doftar gott och tills vitlöken är rostad.
  3. Häll i spadet från oliverna och tomaterna. Sänk värmen något. Låt koka ihop och smaka av med salt. När pastan är al dente eller något mindre kokt häller du av vattnet och lägger pastan i såsen tillsammans med en halv deciliter pastavatten. Rör ihop försiktigt.
  4. Servera på fyra tallrikar och toppa varje tallrik med en halv Granarolo Burrata. Ringla över en god olivolja och lite flingsalt.
TIPS!
Italienska tips från Granarolo!
Gorgonzolapizza

Italienska tips från Granarolo!

Goda middagar med ricotta, burrata, mozzarella och Quattrocento

Läs mer