Pasta pesto med riven Quattrocento

Pasta pesto med riven Quattrocento
Foto: Granaloro

Pasta pesto med riven Quattrocento

9 ingredienser

25 m

När det ska gå snabbt, vara enkelt och såklart smaka gott är pasta pesto ett givet val. Här kommer en klassisk variant från italienska Ligurien där pastan har sällskap av kokt potatis och haricots verts.

Granarolo Quattrocento
Granarolo Quattrocento

Granarolo Quattrocento

En italiensk hårdost gjord av mjölk från Granarolos egna gårdar. Finns som 1 kg, 300 g och 150 g.

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 2 krukor basilika
  • 80 g pinjenötter
  • 1 klyfta vitlök
  • 1,5 dl olivolja
  • 1 dl Granarolo Quattrocento, finriven
  • 1 krm salt
  • 3 fasta potatisar
  • 300 g haricots verts
  • 1 förp linguine [à 400 gram]

Gör så här

  1. Plocka bladen från basilikan.
  2. Rosta pinjenötterna i en het och torr panna.
  3. Mixa eller mortla pinjenötter, vitlök, basilikablad och olivolja.
  4. Vänd ner riven Quattrocento och smaka av med salt.
  5. Dags att koka det som ska kokas. Skala och tärna potatisen i centimeterstora kuber. Koka försiktigt mjuka i lättsaltat vatten, häll av vattnet.
  6. Tvätta och dela haricots verts i 3–4 delar och koka någon minut i lättsaltat vatten, häll av vattnet.
  7. Koka linguine al dente enligt förpackningen och häll av vattnet när de är klara. Tänk 1 liter vatten till 100 g pasta och rikligt (10 g) med salt.
  8. Blanda peston med de varma potatiskuberna, haricots verts och den nykokta pastan. Lägg upp på fyra tallrikar, alternativt lägger du en klick pesto på varje tallrik och toppar med pasta, potatis och haricots verts och blandar rätten på tallriken.
  9. Ät direkt.
TIPS!
Italienska tips från Granarolo!
Klassisk pasta bolognese

Italienska tips från Granarolo!

Goda middagar med ricotta, burrata, mozzarella och Quattrocento

Läs mer