Pasta med valnötssås

41 röster
30 min
4

Supersnabb vegopasta med ursprung från Ligurien som är garanterat krämig. En riktig toppenrätt som du snor ihop på en kvart.

Visa mer
30 min
4
4 portioner

Du behöver

  • 400 g pasta, t ex mezzi paccheri eller annan kort pasta
  • 150 g valnötter (spara några till garnering)
  • 2 klyftor vitlök
  • 100 g färskriven parmesanost
  • 3 msk pinjenötter (spara några till garnering)
  • 0,75 dl olivolja
  • ca 1,5 dl vispgrädde
  • 1 tsk mejram
  • salt
  • svartpeppar
  • färskriven parmesanost för att strö över
  • persilja till garnering

Gör så här

  1. Lägg valnötter, skalade vitlöksklyftor parmesanost, pinjenötter, mejram, salt och peppar i en matberedare (eller använd stavmixer).
  2. Värm upp olivolja i en stor stekpanna som rymmer hela rätten och rör sedan i den mixade nötblandningen och grädden. Rör om och låt puttra på låg värme i ett par minuter. Smaka av med salt och pappar och späd med lite grädde om det behövs.
  3. Koka upp lättsaltat vatten under lock i en kastrull. Lägg i pastan när vattnet kokat upp.
  4. Koka pastan ”al dente” enligt anvisningen på förpackningen. Låt den rinna av i ett durkslag.
  5. Häll ner pastan i pannan med såsen, blanda noga men varsamt.
  6. Servera pastan rykande het, med lite överströdd färskriven parmesanost och hackad persilja.
15 december 2018

Laddar fler recept