Pasta med valnötssås

60 röster
30 min
4
Pasta med valnötssås
Foto: TV4

Supersnabb vegopasta med ursprung från Ligurien som är garanterat krämig. En riktig toppenrätt som du snor ihop på en kvart.

Visa mer
30 min
4
4 portioner

Du behöver

  • 400 g pasta, t ex mezzi paccheri eller annan kort pasta
  • 150 g valnötter (spara några till garnering)
  • 2 klyftor vitlök
  • 100 g färskriven parmesanost
  • 3 msk pinjenötter (spara några till garnering)
  • 0,75 dl olivolja
  • ca 1,5 dl vispgrädde
  • 1 tsk mejram
  • salt
  • svartpeppar
  • färskriven parmesanost för att strö över
  • persilja till garnering
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Lägg valnötter, skalade vitlöksklyftor parmesanost, pinjenötter, mejram, salt och peppar i en matberedare (eller använd stavmixer).
  2. Värm upp olivolja i en stor stekpanna som rymmer hela rätten och rör sedan i den mixade nötblandningen och grädden. Rör om och låt puttra på låg värme i ett par minuter. Smaka av med salt och pappar och späd med lite grädde om det behövs.
  3. Koka upp lättsaltat vatten under lock i en kastrull. Lägg i pastan när vattnet kokat upp.
  4. Koka pastan ”al dente” enligt anvisningen på förpackningen. Låt den rinna av i ett durkslag.
  5. Häll ner pastan i pannan med såsen, blanda noga men varsamt.
  6. Servera pastan rykande het, med lite överströdd färskriven parmesanost och hackad persilja.
15 december 2018
Kökets kurser

laddar fler recept...

Laddar fler recept...