Pasta med röd pesto och zucchini

54 röster
25 m
4
Pasta med röd pesto och zucchini
Foto: TV4

En enkel men lite extra lyxig pesto på soltorkade tomater, oliver och kapris. Serveras med zucchini och pasta.

Visa mer
25 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 500 g casarecce (eller annan kort pasta)
  • 2 zucchini
  • 2 msk olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • parmesanost, färskriven, för att strö över portionerna

Röd pesto

  • 10 soltorkade tomater, i olja, finhackade
  • 2 klyfta vitlök, finhackade
  • 3 msk pinjenötter, finhackade
  • 3 msk kapris, finhackade
  • 12 svarta oliver, urkärnade och finhackade
  • 8 stjälk basilika, finhackade
  • 4,5 msk olivolja
  • salt
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Koka upp lättsaltat pastavatten under lock i en kastrull.
  2. Skölj och ansa zucchinin och skär dem i fyra delar på längden. Håll samman delarna och skär dem sedan i små, små bitar.
  3. Hetta upp rikligt med olivolja i en stor stekpanna (som rymmer hela maträtten) tillsätt zucchinin, salt och lite peppar och fräs den på god värme i ca 6-8 minuter.
  4. Gör peston: blanda soltorkade tomater, vitlök, pinjenötter, kapris, oliver, basilika och 4 msk olivolja till en pesto. De finhackas och blandas lättast med en mixer eller matberedare. Smaka av.
  5. Lägg i pastan när vattnet kokar upp. Koka pastan ”al dente” enligt anvisningen på paketet. Låt pastan rinna av i ett durkslag.
  6. Blanda försiktigt ner peston i pannan med zucchini och värm på svag värme i ett par minuter. Häll sedan i pastan och olivolja (0,5 msk). Rör om noga så allt blandas ordentligt. Smaka av med salt och peppar.
  7. Servera pastan rykande het överströdd med lite färskriven parmesanost.

laddar fler recept...

Laddar fler recept...