Pasta med röd pesto och zucchini

44 röster
25 m
4

En enkel men lite extra lyxig pesto på soltorkade tomater, oliver och kapris. Serveras med zucchini och pasta.

Visa mer
25 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 500 g casarecce eller annan kort pasta
  • 2 zucchini
  • 2 msk olivolja
  • salt och svartpeppar
  • färskriven parmesanost för att strö över portionerna

Röd pesto

  • 10 soltorkade tomater i olja, finhackade
  • 2 klyftor vitlök, finhackade
  • 3 msk pinjenötter, finhackade
  • 3 msk kapris, finhackade
  • 12 svarta oliver, urkärnade och finhackade
  • 8 stjälkar basilika, finhackade
  • 4,5 msk olivolja
  • salt

Gör så här

  1. Koka upp lättsaltat pastavatten under lock i en kastrull.
  2. Skölj och ansa zucchinin och skär dem i fyra delar på längden. Håll samman delarna och skär dem sedan i små, små bitar.
  3. Hetta upp rikligt med olivolja i en stor stekpanna (som rymmer hela maträtten) tillsätt zucchinin, salt och lite peppar och fräs den på god värme i ca 6-8 minuter.
  4. Gör peston: blanda soltorkade tomater, vitlök, pinjenötter, kapris, oliver, basilika och 4 msk olivolja till en pesto. De finhackas och blandas lättast med en mixer eller matberedare. Smaka av.
  5. Lägg i pastan när vattnet kokar upp. Koka pastan ”al dente” enligt anvisningen på paketet. Låt pastan rinna av i ett durkslag.
  6. Blanda försiktigt ner peston i pannan med zucchini och värm på svag värme i ett par minuter. Häll sedan i pastan och olivolja (0,5 msk). Rör om noga så allt blandas ordentligt. Smaka av med salt och peppar.
  7. Servera pastan rykande het överströdd med lite färskriven parmesanost.
8 mars 2018

Laddar fler recept