Den vegetariska varianten av bolognesesås lagar du lätt av quornfärs. Toppen när du ska bjuda den som inte äter kött på middag.
Ingredienser
300 g quornfärs
1 förp krossade tomater
100 g konserverade champinjoner, skivade
1 gul lök
1 morot
1 rotselleri
2 klyftor vitlök
2 msk smör
1 tsk vetemjöl
2 dl buljong
1 msk oregano
1 krm timjan
salt
vitpeppar
Till servering:
4 port pasta
parmesanost, riven
Gör så här
Skala och hacka löken. Skala och tärna moroten och sellerin fint. Låt champinjonerna rinna av. Fräs grönsakerna och champinjonerna i smöret, pudra över mjölet och rör om. Spä med buljong och krossad tomat. Krydda såsen med örtkryddorna, pressa i vitlöken och häll i quornfärsen.
Sjud på svag värme under lock i 15 minuter. Krydda med salt och peppar.
Koka spaghettin i rikligt med saltat vatten enligt anvisning på paketet. Häll av vattnet. Servera med såsen och riven parmesan.