Pasta med krämig ostsås, päron och valnötter

Pasta med krämig ostsås, päron och valnötter
Foto: Aito

Pasta med krämig ostsås, päron och valnötter

9 ingredienser

30 m

Pasta med ”Aito Oat Cuisine med smak av ost”, päron och valnötter kommer snabbt bli en ny vardagsfavorit.

Miljövänligt tips!
aito_cheese

Miljövänligt tips!

Använd Aito Oat Cuisine med smak av ost.

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 500 g färsk pasta (alt. 350 g torkad pasta)
  • 2 förp Aito Oat Cuisine med smak av ost [500 ml]
  • 100 g valnötter
  • 0,5 tsk salt
  • 2 msk vatten
  • 400 g päron (t.ex. Conference, William, Anjou)
  • 1 knippe salladslök
  • 65 g grönkålsskott (eller ruccola)
  • svartpeppar, nymald

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 garder, varmluftseffekt.
  2. Lägg valnötterna i en ugnssäker form och blanda med salt och vatten. Rosta i ugnen i cirka 10-12 minuter tills vattnet dunstar och nötterna får en gyllene färg. Grovhacka nötterna.
  3. Skär päronen i bitar om en centimeter, spara ett päron till garnering.
  4. Strimla salladslöken.
  5. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Häll av pastan och värm Aito Oat Cuisine med smak av ost i samma kastrull i cirka 2 minuter. Tillsätt hackade päron och salladslök. Vänd i pastan. Krydda med nymalen svartpeppar.
  6. Skiva päronet tunt på mandolin eller med en kniv och blanda med grönkålen. Servera pastan tillsammans med salladen och toppa med valnötter.
TIPS!
Tips från Aito!
Gnocchi med brysselkål

Tips från Aito!

Fler mjölk- och glutenfria recept hittar du här

Läs mer