Pasta med köttfärs- och auberginesås
Pasta med köttfärs- och auberginesås
17 ingredienser
1 h
Zeina lagar favoriten köttfärs med spaghetti och drygar ut färsen med aubergine - klimatsmart och väldigt gott!
Se Zeina Mourtada laga receptet

Ingredienser
- 200 g nötfärs
- 2 aubergines
- 2 morötter, rivna
- 2 selleristjälkar, finhackade
- 1 gul lök, finhackad
- 3 klyftor vitlök, pressad
- 4-5 msk tomatpuré
- 1 msk torkad basilika (eller ca 15 finhackade färska basilikablad)
- 1 msk torkad oregano
- 1 msk balsamvinäger
- 1 msk dijonsenap (kan uteslutas)
- 1 msk paprikapulver
- 2 burkar krossade tomater (à 400 g)
- olja
- ca 2 tsk salt
- 1 tsk svartpeppar
- 300 g pasta (t ex penne)
Gör så här
- Fräs morot, lök och selleri i olja i en stor kastrull eller gryta. Grönsakerna ska mjukna utan att ta färg.
- Rör i färsen, oregano, basilika, vitlök och tomatpuré. Stek under omrörning tills köttet har fått lite färg.
- Tillsätt balsamvinäger, paprikapulver, dijonsenap, salt och svartpeppar. Låt fräsa någon minut och häll sedan i krossad tomat.
- Låt småkoka under lock minst 20-30 minuter, gärna längre.
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Skär aubergine i tärningar. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olja och blanda runt.
- Tillaga ca 15 minuter i ugnen. Låt auberginen rinna av om den släppt mycket vätska.
- Vänd ner auberginen i såsen. Låt småkoka ytterligare 20 minuter. Smaka av.
- Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
- Servera pastan med köttfärssåsen.