Pasta med knaperstekt pancetta och riven Quattrocento

Pasta med knaperstekt pancetta
Foto: Granaloro

Pasta med knaperstekt pancetta och riven Quattrocento

10 ingredienser

20 m

En vitlöksdoftande och riktigt krämig pasta med knaperstekt pancetta och persilja. Pricken över i:et är italienska hårdosten Granarolo Quattrocento.

Granarolo Quattrocento
Granarolo Quattrocento

Granarolo Quattrocento

En italiensk hårdost gjord av mjölk från Granarolos egna gårdar. Finns som 1 kg, 300 g och 150 g.

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 400-500 g spaghetti
  • 2-3 klyftor vitlök
  • 2 msk smör
  • 250 g Granarolo Mascarpone
  • 1-2 msk grönsaksfond (eller kycklingfond)
  • 1 dl Granarolo Quattrocento, riven
  • 0,5 dl persilja, finhackad
  • 160 g pancetta
  • 1.5 dl pastavatten
  • svartpeppar
  • salt

Gör så här

  1. Koka upp pastavattnet, salta rikligt. Koka pastan al dente enligt anvisning på förpackningen.
  2. Finhacka vitlöken och fräs mjuk i smör. Tillsätt Granarolo Mascarpone och fond. Låt koka till en krämig sås. Rör ner riven Granarolo Quattrocento och finhackad persilja. Smaka av med nymalen svartpeppar och lite salt.
  3. Skär pancettan i kuber och knaperstek i en panna. Lägg upp på ett fat med hushållspapper.
  4. Tillsätt pastavatten i såsen till önskad konsistens. När pastan är klar, häll av vattnet och blanda ner pastan i såsen.
  5. Servera den krämiga pastan på fyra tallrikar. Toppa med knaperstekt pancetta, riven Quattrocento och finhackad persilja.
  6. Tips! Du gör enkelt rätten vegetarisk genom att använda grönsaksfond och hoppa över pancettan.
TIPS!
Italienska tips från Granarolo!
Pasta pesto med riven Quattrocento

Italienska tips från Granarolo!

Goda middagar med ricotta, burrata, mozzarella och Quattrocento

Läs mer