Pasta med kål och bacon

Pasta med kål och bacon
Foto: Tv4
Donal Skehan
Donal Skehan

Pasta med kål och bacon

10 ingredienser

20 m

Pasta är en räddare till både vardag och helg. Den här krämiga versionen med kål och bacon är inget undantag! Kanske kan receptet bli en ny familjefavorit? Receptet kommer från programmet Donal's kök, avsnitt 5.

Ingredienser

portioner
  • 400 g bucatini
  • 1 msk olivolja
  • 150 g pancetta, tjockt skuren (av bästa kvalitet eller rökt strimmigt bacon)
  • 2 purjolökar, rensade och fint skivade (små)
  • 2 klyftor vitlök, fint skivade
  • 2-3 kvistar färsk timjan, plockade blad
  • 0,25 savoykål, i 2 cm skivor
  • 250 ml grädde (extra fet)
  • 50 g parmesanost, finriven
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Koka upp en stor kastrull med vatten och salt. Tillsätt bucatini och koka tills den är al dente (ca 9–10 minuter).
  2. Värm en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olja och pancetta. Stek i 5 minuter tills den är knaprig.
  3. Tillsätt purjolök i pannan, krydda och koka i 5 minuter innan du tillsätter vitlök, timjan och savojkål. Koka tills kålen precis är mjuk.
  4. Häll i grädden och låt sjuda tills den reducerats till hälften.
  5. Kontrollera smaksättningen innan du tillsätter den kokta pastan och hälften av osten tillsammans med lite av pastavattnet. Rör om tills pastan är helt täckt av såsen.
  6. Servera pastan genast med generösa mängder parmesanost och svartpeppar.