• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Pasta med chiliräkor

Pasta med chiliräkor
Foto: TV4
Donal Skehan
Donal Skehan

Pasta med chiliräkor

5 steg att laga

12 ingredienser

ca 30 m

Räkor i god tomatsås med chili och vitlök blir snabbt kalasgott med en festligare pasta som linguine.


Ingredienser

portioner4 portioner
  • 300 g linguine (eller spagetti)
  • 3 msk olivolja
  • 3 klyfta vitlök, finhackade
  • 1 tsk chiliflakes
  • 75 ml vitt vin
  • 4 sardellfiléer i olja, finhackade
  • 400 g hela plommontomater på burk
  • 350 g råa räkor, skalade
  • 0,5 citron
  • havssalt
  • svartpeppar
  • 1 kruka färsk bladpersilja, hackad

Gör så här

  1. Ta en stor kastrull med vatten och koka upp till pastan. Salta och koka enligt anvisningarna på paketet tills den är al dente och låt rinna av.
  2. Värm oljan i en stekpanna på medelvärme medan pastan kokar. Tillsätt vitlök och chiliflingor och stek i ca 2 minuter, mosa sedan i sardellerna i pannan. Häll i vinet och låt koka bort något. Tillsätt tomaterna, dela dem i mindre bitar medan de kokar.
  3. Låt såsen sjuda, krydda med salt och peppar och sjuda i ca 10 minuter tills såsen reducerats och tjocknat.
  4. Tillsätt räkorna och lite pressad citronsaft. Låt såsen bubbla i 2-3 minuter och tillsätt sedan den kokta pastan.
  5. Blanda igenom tills pastan är täckt med sås, servera och garnera med persilja och olivolja.