Pasta med aubergine och grönkål
Pasta med aubergine och grönkål
14 ingredienser
30 min
Snabblagad middag fullproppad med goda grönsaker, pasta och tomatsås. Smakerna känns igen från klassikern pasta puttanesca men här ingår också grönsaker som aubergine och grönkål.
Se Catarina König laga receptet

Ingredienser
- 4 port pasta, t ex strozzapreti
- 1 gul lök, finstrimlad
- 3 klyftor vitlök
- 0,5 röd chilifrukt
- 1 aubergine
- 0,5 dl olivolja, att steka i
- 50 g grönkål, repad
- 1 burk konserverade körsbärstomater
- 2 dl vatten
- 0,5 dl kalamataoliver, strimlade
- 6 sardellfiléer
- 2 msk kapris
Topping
- parmesanost, finriven
- 0,5 dl färsk persilja, finhackad
Gör så här
- Skala och finhacka lök och vitlök. Dela, kärna ur och finhacka chilin.
- Strimla den repade grönkålen fint. Skär auberginen i tärningar.
- Fräs lök, vitlök och chili i olivolja i en stekpanna tills allt mjuknat. Vänd ner grönkål och aubergine, låt fräsa med några minuter.
- Strimla sardeller och oliver.
- Tillsätt tomater, vatten, sardeller, oliver och kapris till pannan. Låt koka ihop ca 10 minuter.
- Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Häll av och blanda pastan med såsen
- Lägg upp och toppa med massor av riven parmesan och hackad persilja.