Pasta fiocchi med kyckling – Jägarens kyckling

Pasta fiocchi med kyckling – Jägarens kyckling
Foto: Zeta

Pasta fiocchi med kyckling – Jägarens kyckling

4

11 ingredienser

20 m

Mustig kycklingpasta fiocchi med goda grönsaker. Variant på jägarens kyckling med svamp och oliver.

Receptet är framtaget i samarbete med Johanna Westman och Karolina Sparring.

zeta_fiocchi

Zeta Fiocchi Casa Di Luca

Den här pastan är mycket lättare att koka perfekt "al dente".

Ingredienser

portioner4
  • 1 förp Zeta Fiocchi Casa Di Luca
  • 900 g kycklinglårfilé
  • 1 gul lök, finhackad
  • 1 selleristjälk, finhackad
  • 1 morot, tärnad
  • 250 g champinjoner, klyftade
  • 1,5 dl vitt matlagningsvin
  • 0,5 msk kycklingfond
  • 2 msk färsk oregano
  • 0,5 dl Zeta Cerignolaoliver urkärnade, finhackade
  • Zeta Parmigiano Reggiano 22 mån, riven

Gör så här

  1. Krydda kycklingen med salt och nymald svartpeppar.
  2. Hetta upp rikligt med olivolja i en stekpanna. Stek kycklingen båda sidor så den får fin färg. Lägg åt sidan.
  3. Hetta upp ny olivolja i stekpannan. Stek lök och vitlök tills den mjuknar. Tillsätt selleri och morot. Stek 3-4 min.
  4. Lägg i svampen och stek ytterligare några minuter. Häll på vitt vin och kycklingfond. Lägg tillbaka kycklingen och sjuda 8-10 min, tills kycklingen är helt genomstekt. Tillsätt oregano och oliver. Smaka av med salt och nymald svartpeppar.
  5. Koka pasta enligt anvisning på paketet.
  6. Lyft ur kycklingbitarna och blanda pastan med såsen. Servera med kyckling skuren i skivor, extra oregano och riven parmesan.
TIPS!
läs mer
Pastagratäng med tomat, broccoli och pancetta

Tips från Zeta

Testa fler av Zetas härliga recept!

Läs mer