Pasta fiocchi med kyckling – Jägarens kyckling

Pasta fiocchi med kyckling – Jägarens kyckling
Foto: Zeta

Pasta fiocchi med kyckling – Jägarens kyckling

5

11 ingredienser

20 m

Mustig kycklingpasta fiocchi med goda grönsaker. Variant på jägarens kyckling med svamp och oliver.

Receptet är framtaget i samarbete med Johanna Westman och Karolina Sparring.

läs mer
zeta_fiocchi

Zeta Fiocchi Casa Di Luca

Tillverkad av 100% italienskt durumvete med bronsvalsar. Enkel att koka perfekt "al dente".

Läs mer

Ingredienser

portioner4
  • 1 förp Zeta Fiocchi Casa Di Luca
  • 900 g kycklinglårfilé
  • 1 gul lök, finhackad
  • 1 selleristjälk, finhackad
  • 1 morot, tärnad
  • 250 g champinjoner, klyftade
  • 1,5 dl vitt matlagningsvin
  • 0,5 msk kycklingfond
  • 2 msk färsk oregano
  • 0,5 dl Zeta Cerignolaoliver urkärnade, finhackade
  • Zeta Parmigiano Reggiano 22 mån, riven

Gör så här

  1. Krydda kycklingen med salt och nymald svartpeppar.
  2. Hetta upp rikligt med olivolja i en stekpanna. Stek kycklingen båda sidor så den får fin färg. Lägg åt sidan.
  3. Hetta upp ny olivolja i stekpannan. Stek lök och vitlök tills den mjuknar. Tillsätt selleri och morot. Stek 3-4 min.
  4. Lägg i svampen och stek ytterligare några minuter. Häll på vitt vin och kycklingfond. Lägg tillbaka kycklingen och sjuda 8-10 min, tills kycklingen är helt genomstekt. Tillsätt oregano och oliver. Smaka av med salt och nymald svartpeppar.
  5. Koka pasta enligt anvisning på paketet.
  6. Lyft ur kycklingbitarna och blanda pastan med såsen. Servera med kyckling skuren i skivor, extra oregano och riven parmesan.
TIPS!
läs mer
Isabellas-kurs-contorni

Gratis matlagningskurs online!

Gå vår kurs med Isabella Morrone - Isabellas Italienska kök.

Läs mer