Pasta carbonara med halloumi

Pasta carbonara med halloumi

9 ingredienser

30 min

Allas favoritpasta! I detta recept har vi bytt ut bacon mot halloumi då de båda har en tydlig sälta som passar till den krämiga pastan. Perfekt till antingen lunch eller middag.

Vardagstips!
Kungsörnen Svensk gemelli

Vardagstips!

NYHET! Testa även Kungsörnens Svensk gemelli.

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 4 port Kungsörnen Spaghetti
  • 200 g halloumiost
  • 0,5 msk olivolja
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 dl parmesanost
  • 3 ägg (gulan)
  • 1 vitlök
  • 1 krm salt
  • 1 krm malen svartpeppar

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
  2. Tärna halloumin och stek krispig i olja i en varm stekpanna. Lägg sedan åt sidan på en tallrik med hushållspapper så den hålls krispig.
  3. Koka upp grädde i samma stekpanna. När den har tjocknat så tillsätter du äggulor och riven parmesanost. Rör om ca 2 min.
  4. Lägg tillbaka halloumin och den färdigkokta pastan i såsen och rör om. Smaka av med svartpeppar.
  5. Riv ytterligare ost och hacka persilja som du strösslar över pastan vid servering.
TIPS!
Tips från Kungsörnen!
Kungsörnen Krämig avokadopasta med Västerbottensost

Tips från Kungsörnen!

Här hittar du fler enkla recept

Läs mer