Pasta Bolognese med riven parmesanost
Pasta Bolognese med riven parmesanost
15 ingredienser
Så här lagar du en klassisk förrätt från Bologna. I en riktig Bolognesesås ingår alltid buljong, morot och rotselleri. Det är dessa ingredienser som ger den alldeles speciella smaken till såsen. Servera med spaghetti och riven parmesanost.
Ingredienser
- 300 g spaghetti
- 300 g nötfärs
- 1 förp krossade tomater
- 1 gul lök
- 1 morot
- 1 rotselleri
- 2 klyftor vitlök
- 2 msk smör
- 1 tsk vetemjöl
- 2 dl köttbuljong
- 1 msk oregano
- 1 krm timjan
- salt
- vitpeppar
- 100 g parmesanost, riven
Gör så här
- Skala och hacka löken. Skala och tärna moroten ytterst fint. Skala rotsellerin och riv den grovt. Fräs grönsakerna mjuka i smöret. Lägg i färsen och fräs den gyllenbrun.
- Pudra över mjölet och rör om. Spä med buljongen och de krossade tomaterna. Krydda såsen med örtkryddorna. Pressa i vitlöken. Sjud på svag värme under lock i 15 minuter. Krydda med salt och peppar.
- Koka pastan i rikligt med saltat vatten enligt anvisning på paketet. Häll av vattnet. Servera med såsen och parmesanost.