Pasta Arrabbiata med Mozzarella

Pasta Arrabbiata med Mozzarella

12 ingredienser

20 m

Känn smaken av italiensk passion i denna heta vardagsfavorit. En lättlagad och smakrik pastarätt som toppas med färsk basilika och underbar Granarolo Mozzarella.

Granarolo Mozzarella
Granarolo Mozzarella

Granarolo Mozzarella

Mozzarella Fior di Latte – en riktigt god Mozzarella gjord av 100% komjölk med ett mjukt, porslinsvitt utseende.

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 500 g pasta, kort pasta t.ex. tortiglioni
  • 1 rödlök
  • 4 klyftor vitlök
  • 2 msk olja (till stekning)
  • 800 g krossade tomater
  • 1 röd chilifrukt
  • 1 krm salt
  • 1 Granarolo Mozzarella [á 125 g]
  • 2 dl Granarolo Quattrocento, finriven
  • svartpeppar, nymalen
  • olivolja (till servering)
  • färsk basilika (till servering)

Gör så här

  1. Koka upp pastavattnet, det ska vara rikligt med vatten (1 liter per 100 gram pasta) och salta generöst (1/2 msk per liter vatten) när pastavattnet har börjat koka.
  2. Skala och skiva lök och vitlök tunt. Stek i olja tills löken mjuknat utan att ta färg. Tillsätt krossade tomater, hackad chili och salt. Låt tomatsåsen puttra medan pastan blir klar.
  3. Koka pastan al dente enligt förpackningen och häll av när den är klar, rör ner i tomatsåsen direkt. Smaka av med salt och peppar.
  4. Servera på fyra tallrikar. Toppa med strimlad basilika, bryt över några bitar mozzarella och ringla över en god olivolja.
TIPS!
Italienska tips från Granarolo!
Gorgonzola bruschetta

Italienska tips från Granarolo!

Goda middagar med ricotta, burrata, mozzarella och Quattrocento

Läs mer