Känn smaken av italiensk passion i denna heta vardagsfavorit. En lättlagad och smakrik pastarätt som toppas med färsk basilika och underbar Granarolo Mozzarella.
Ingredienser
500 g pasta, kort pasta t.ex. tortiglioni
1 rödlök
4 klyftor vitlök
2 msk olja (till stekning)
800 g krossade tomater
1 röd chilifrukt
1 krm salt
1 Granarolo Mozzarella [á 125 g]
2 dl Granarolo Quattrocento, finriven
svartpeppar, nymalen
olivolja (till servering)
färsk basilika (till servering)
Gör så här
Koka upp pastavattnet, det ska vara rikligt med vatten (1 liter per 100 gram pasta) och salta generöst (1/2 msk per liter vatten) när pastavattnet har börjat koka.
Skala och skiva lök och vitlök tunt. Stek i olja tills löken mjuknat utan att ta färg. Tillsätt krossade tomater, hackad chili och salt. Låt tomatsåsen puttra medan pastan blir klar.
Koka pastan al dente enligt förpackningen och häll av när den är klar, rör ner i tomatsåsen direkt. Smaka av med salt och peppar.
Servera på fyra tallrikar. Toppa med strimlad basilika, bryt över några bitar mozzarella och ringla över en god olivolja.