Påsktårta med vit choklad och syrlig gräddtopping
Påsktårta med vit choklad och syrlig gräddtopping
10 ingredienser
30 min
Kan det här vara världens enklaste påsktårta? Denna söta och kladdiga kaka passar perfekt till syrlig grädde. Måste provas!
Ingredienser
- 1 Kungsörnen Vit Kladdkakamix
- 125 g smör
- 1 ägg
- 0,5 dl ströbröd
Gräddtopping
- 2 dl vispgrädde
- 1 dl lemon curd
- 1 dl crème fraîche
Dekoration
- chokladägg
- marsipanägg
- 1 kruka färsk citronmeliss
Gör så här
Kladdkaka
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Smält smöret.
- Blanda Kungsörnen Vit Kladdkakamix med ägg och det smälta smöret.
- Fördela sedan smeten i en smord och bröad springform, 22-24 cm i diameter.
- Grädda mitt i ugnen (över och undervärme) i ca 20-25 minuter.
- Ställ in kakan direkt in i kylen så att den svalnar helt och behåller sin kladdighet.
Gräddtopping
- Vispa grädden till en relativt hård konsistens.
- Rör försiktigt i lemon curd och crème fraîche och blanda till en mer krämig konsistens.
- Bre på gräddtoppingen över kladdkakan och dekorera med chokladägg, marsipanägg och citronmeliss.
TIPS!
Tips från Kungsörnen!

Tips från Kungsörnen!
Här hittar du fler enkla bakverk och tips inför påsken.
Läs mer