Paprikagryta

Paprikagryta
Foto: TV4

Bogfläsk finns ofta till bra pris. Passa på och gör en stor sats. Sedan är det bara att samla vännerna kring grytan! Jasminris är gott till.

26 januari 2009
8

Du behöver

  • 500 g bogfläsk, i bitar
  • 3 msk vetemjöl
  • salt och svartpeppar
  • 3 gula lökar
  • 3 paprikor
  • 3-4 tomater
  • buljong
  • smör att steka i

Gör så här

  1. Vänd fläsket i en blandning av mjöl, salt och peppar. Bryn det och lägg det i en gryta.
  2. Skär löken i klyftor och skiva paprikan. Fräs lök och paprika hastigt och lägg detta i grytan. Skålla och skala tomaterna. Skär dem i klyftor och tillsätt dem.
  3. Slå på buljong så det når till hälften i grytan. Sjud under lock ca 20 minuter.
Kommentera receptet

Fler goda recept