Papas med grillat kött

Papas med grillat kött
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Papas med grillat kött

12 ingredienser

Papas arugadas con mojo rojo är ett spanskt recept. Saltmängden kan verka avskräckande, men saltet tränger inte igenom potatisskalet utan ger en knaprig hinna utanpå. Men du måste få tag i pyttesmå, jämnstora potatisar. Och såsen, den ska vara knallröd och stark så att nackhåren reser sig.

Ingredienser

portioner

Papas med grillat kött

  • 25-30 riktigt små potatisar
  • 0,5 l grovt salt
  • 6 skivor vitt bröd
  • 2 äggulor
  • 0,5 dl rödvinsvinäger
  • 6 dl matolja
  • 20 klyftor vitlök
  • 2 msk hel kummin
  • 4 msk paprikapulver
  • 1 krm cayennepeppar
  • 1 msk torkad körvel
  • 4 skivor gott kött

Gör så här

Papas med grillat kött

  1. Borsta potatisarna. Kantskär brödet och lägg det i blöt i vinägern. Koka potatisarna i hälften grovt salt och hälften vatten tills de är nätt och jämnt mjuka. Häll bort vattnet och låt potatisen ånga någon minut utan lock på varm platta.
  2. Skala vitlöken, stöt klyftorna med kummin, paprikapulver, kajennpeppar och körvel i en mortel. Kör blandningen i mixer med det uppblötta brödet och äggulorna.
  3. Värm oljan med 1/2 dl vatten till fingervärme. Vispa försiktigt ner oljan i brödsmeten, först droppvis, sedan i en tunn stråle under omrörning (som när man gör majonnäs). Servera potatisen med den smakstarka såsen över till en grillad köttbit.