"En krämig och smakrik lasagne. Min hemlighet är att jag varvar alla lager med extra ost. Jag lovar att den kommer att göra succé! "/Jenny
Ingredienser
10-12 färska lasagneplattor
600 g blandfärs
smör, att steka i
1 gul lök, riven
2 klyftor vitlök
400 g krossade tomater (eller passerade tomater)
0,5 dl chilisås
salt
peppar
olivolja, till formen
3 dl mozzarellaost, riven
färsk oregano, att garnera med
Béchamelsås
100 g smör
1 dl vetemjöl
4 dl standardmjölk
5 dl vispgrädde
0,25 krm muskot, riven
salt
peppar
Till servering
krispsallad
Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader. Hetta upp en stekpanna med smör och stek färs, lök och vitlök. Finfördela färsen och se till att den blir genomstekt.
Blanda ner konserverade tomater, chilisås, salt och peppar. Låt alltsammans sjuda, medan du gör béchamelsåsen.
Béchamelsås
Smält smöret i en kastrull. Vispa ner mjölet, och tillsätt mjölk och grädde under fortsatt vispning så att det inte blir klumpar. Krydda med muskot, salt och peppar. Låt koka upp och sjuda i ett par minuter.
Montering
Ringla lite olivolja i en ugnsform. Täck bottnen med béchamelsås och sedan med lasagneplattor. Varva sedan sås, köttfärsröra, riven ost och lasagneplattor ungefär tre gånger. Avsluta med sås och riven ost på toppen.
Grädda lasagnen i 20 minuter, eller tills osten fått vacker färg.
Servera tillsammans med en god och krispig sallad och toppa gärna med lite oregano.