Pannkaksefterrätt med lemoncurd och hallon

Pannkaksefterrätt med lemoncurd och hallon
Foto: köket.se

Pannkaksefterrätt med lemoncurd och hallon

10 ingredienser

45 m

En busenkel dessert som barnen älskar! Ett roligt sätt att servera pannkakan som efterrätt. Varva ugnspannkaka med lemoncurdgrädde och BOB Bara Bär & Frukt.

BOB Bara bär & frukt
Bob Bara bär sylt

BOB Bara bär & frukt

BOB Bara bär & frukt – 100% från bär och frukt. Inget tillsatt socker, utan sötningsmedel och inga tillsatser.

Läs mer

Ingredienser

portioner

Ugnspannkaka

  • 2 dl vetemjöl
  • 0,5 tsk strösocker
  • 1 krm salt
  • 2 ägg
  • 4 dl mjölk
  • smör, till formen

Lemoncurdgrädde

  • 1 dl vispgrädde
  • 2 msk lemon curd

Servering

  • BOB BARA BÄR & Frukt
  • 50 g hallon

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Vispa ner mjölk och ägg till en slät smet.
  2. Smörj en ugnsform (ca 20x25) med smör och häll i smeten. Grädda pannkakan i ugnen i 20-30 minuter tills pannkakan fått fin färg. Låt svalna.
  3. Vispa grädden löst, vänd sedan ner lemoncurd och vispa ytterligare en stund.
  4. Riv sönder pannkakan och varva med grädden och BOB Bara Bär & frukt i serveringsglas. Garnera med färska hallon och eventuellt lite citronmeliss.
TIPS!
Fler tips från BOB!
BOB Sockerkaka i våffeljärnet

Fler tips från BOB!

Pannkakor, våfflor, bakverk och lekfulla tips! Här hittar du fler recept från BOB.

Läs mer