Om du inte har testat den här lyxigt goda pannkaksburgaren så bara måste du göra det nu! Imponerande vacker för både barn och vuxna - och det blir extra kul med BOB Squeezy.
Testa BOB Squeezy - en riktig familjefavorit gjord på solmogna bär.
Läs mer
Ingredienser
2 äggulor
3 msk mjölk
2 msk rapsolja
2 msk vetemjöl
3 äggvitor
3 msk strösocker
Fyllning
2 dl vispgrädde, vispad
BOB Squeezy Hallon
färska bär
Gör så här
Vispa äggulorna tillsammans med oljan och mjölken tills du har en luftig och bubblig smet. Tillsätt mjölet och vispa till en jämn och lite kletig smet.
Vispa äggvitorna med en elvisp på låg hastighet. Öka hastigheten när smeten är bubblig och börjar bli vit. Tillsätt därefter hälften av sockret och vispa tills smeten ser ut som vispad grädde. Ha i resten av sockret och vispa tills du har en marängsmet som är vit, glansig och inte rinnig.
Vispa i 1/4 av marängen i den andra smeten. Vänd sedan ner ytterligare 1/4 och därefter försiktigt 1/4 till med en slickepott. Vänd försiktigt ner det sista av marängen.
Värm en stekpanna på låg värme och pensla den med rapsolja. Spritsa eller skeda ut pannkakor i pannan, tillsätt ca 1 msk vatten i pannan, och sätt på ett lock. Låt pannkakorna ångkokas i ca 2-3 min och du kan därefter eventuellt klicka ut lite mer smet på pannkakorna ifall du inte har fått till höjden. På med locket igen och låt de ånga klart tills du kan vända dom.
Vänd pannkakorna och låt stekas i ca 3 minuter till.
Använd gärna en spritspåse (valfritt) för att få ut ett lager med vispgrädde på en pannkaka. Toppa grädden med färska bär och BOB Squeezy hallon, och använd sedan en pannkaka till som lock.