Smarriga pannkakor med bönor

Smarriga pannkakor med bönor
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Smarriga pannkakor med bönor

12 ingredienser

30 m

Använd vita bönor i pannkakssmeten nästa gång! Du får samma goda smak men tillsätter extra protein till pannkakorna. Servera med favorittioppings som till exempel grädde, sylt och färsk frukt.

Ingredienser

portioner
  • 380 g färdigkokta stora vita bönor [1 förp]
  • 3 dl vetemjöl
  • 6 dl standardmjölk (3%)
  • 3 ägg
  • 1 tsk salt
  • 25 g smör
  • smör, till stekning
  • 2 dl färskost
  • sylt

Servering

  • sylt
  • 2 dl vispgrädde
  • färska bär

Gör så här

  1. Häll av bönorna och skölj dem i en durkslag. Låt rinna av.
  2. Mixa bönorna till en helt slät smet i en bunke. Smält smöret.
  3. Blanda mjöl, salt och hälften av mjölken med de mixade bönorna. Vispa slätt.
  4. Tillsätt resterande mjölk och smält smör och vispa.
  5. Tillsätt äggen och vispa helt slätt igen.
  6. Grädda pannkakorna gyllene i stekpanna eller plättlagg. Du kan behöva smörja pannan med lite smör mellan gräddningarna.
  7. Vispa vispgrädde i en bunke tills det blivit fluffigt och fint.
  8. Servera pannkakorna med grädden, valfri sylt och eventuellt färska bär.