Pannkaka med nektarin

Pannkaka med nektarin
Foto: TV4

Amerikanska pannkakor är perfekt frukostmat, särskilt på helgen. Med nektariner till känns det extra fräscht.

9 september 2009
4

Du behöver

  • 1 st ägg
  • 2,5 dl filmjölk
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk smält smör
  • smör till stekning

Till servering:

  • 2 nektariner
  • lönnsirap

Gör så här

  1. Vispa ihop ägget med filmjölken. Sikta ner mjöl och bakpulver under omrörning. Tillsätt salt och smält smör och rör till en slät smet.
  2. Stek pannkakorna gyllenbruna på båda sidor i smör.
  3. Dela nektarinerna och ta bort kärnan. Skär i tunna klyftor. Servera nektarinklyftorna och lönnsirapen till pannkakorna.
Kommentera receptet

Fler goda recept