Pannbiffar med fetaost och löksky

koket.se
Pannbiffar med fetaost och löksky
Foto: TV4
Zeina Mourtada
Zeina Mourtada

Pannbiffar med fetaost och löksky

8

20 ingredienser

40 min

Saftiga pannbiffar med fetaost serverade med löksky, couscous och ajvar relish. Vällagad och enkel middagsmat för hela familjen!

Ingredienser

portioner

Pannbiffar

  • 600 g nötfärs
  • 0,5 dl ströbröd
  • 1 dl mjölk
  • 1 gul lök
  • 1 ägg
  • 100 g fetaost
  • smör, till stekning
  • salt
  • peppar

Löksky

  • 2 gula lökar
  • 2 dl vatten
  • 1 msk japansk soja
  • 1 msk strösocker
  • smör, till stekning
  • salt
  • peppar

Till servering

  • 4 dl couscous
  • 3 msk olivolja
  • 4 dl grönsaksbuljong (tärning + vatten)
  • ajvar relish

Gör så här

  1. Pannbiffar
    Blanda ströbröd och mjölk, låt stå och svälla medan du fixar resten.
  2. Skala och finhacka löken. Stek den i smör i en stekpanna tills den fått lite färg. Ta från värmen och låt svalna.
  3. Blanda köttfärs, stekt lök, uppsvällt ströbröd, ägg, salt och peppar i en bunke. Smula i fetaost och blanda lite till.
  4. Forma biffar av smeten lägg på bakplåtspapper eller ett fat.
  5. Hetta upp en rejäl klick med smör i stekpannan och stek biffarna ca 5 minuter på varje sida tills de fått en fin stekyta och är genomstekta. Lägg biffarna i en ugnsform.
  6. Sätt ugnen på 200 grader.
  7. Skala och skär löken till lökskyn i strimlor.
  8. Hetta upp en rejäl klick smör i samma stekpanna som du har stekt biffarna i. Stek löken i ca 10 minuter under omrörning tills den fått färg och mjuknat.
  9. Tillsätt socker och stek lite till. Tillsätt vatten, soja, salt och peppar. Låt löksåsen puttra i ca 2-3 minuter.
  10. Häll lökskyn över biffarna. Värm upp allting mitt i ugnen i ca 5 minuter.
  11. Blanda couscousen med olivoljan. Koka upp grönsaksbuljongen i en kastrull. Tillsätt couscousen och täck direkt med ett lock. Låt stå i ca 10 minuter. Fluffa upp grynen med en gaffel.
  12. Servera biffarna med löksky, couscous och ajvar relish.