Pannbiffar med fetaost och löksky

POPULÄRT
koket.se
Pannbiffar med fetaost och löksky
Foto: TV4
zeina profilbild ny
zeina profilbild ny

Pannbiffar med fetaost och löksky

20 ingredienser

40 min

Saftiga pannbiffar med fetaost serverade med löksky, couscous och ajvar relish. Vällagad och enkel middagsmat för hela familjen!

Se Zeina Mourtada laga receptet

logo

Ingredienser

portioner

Pannbiffar

  • 600 g nötfärs
  • 0,5 dl ströbröd
  • 1 dl mjölk
  • 1 gul lök
  • 1 ägg
  • 100 g fetaost
  • smör, till stekning
  • salt
  • peppar

Löksky

  • 2 gula lökar
  • 2 dl vatten
  • 1 msk japansk soja
  • 1 msk strösocker
  • smör, till stekning
  • salt
  • peppar

Till servering

  • 4 dl couscous
  • 3 msk olivolja
  • 4 dl grönsaksbuljong (tärning + vatten)
  • ajvar relish

Gör så här

Pannbiffar

  1. Blanda ströbröd och mjölk, låt stå och svälla medan du fixar resten.
  2. Skala och finhacka löken. Stek den i smör i en stekpanna tills den fått lite färg. Ta från värmen och låt svalna.
  3. Blanda köttfärs, stekt lök, uppsvällt ströbröd, ägg, salt och peppar i en bunke. Smula i fetaost och blanda lite till.
  4. Forma biffar av smeten lägg på bakplåtspapper eller ett fat.
  5. Hetta upp en rejäl klick med smör i stekpannan och stek biffarna ca 5 minuter på varje sida tills de fått en fin stekyta och är genomstekta. Lägg
  6. biffarna i en ugnsform.
  7. Sätt ugnen på 200 grader.
  8. Skala och skär löken till lökskyn i strimlor.
  9. Hetta upp en rejäl klick smör i samma stekpanna som du har stekt biffarna i. Stek löken i ca 10 minuter under omrörning tills den fått färg och mjuknat.
  10. Tillsätt socker och stek lite till. Tillsätt vatten, soja, salt och peppar. Låt löksåsen puttra i ca 2-3 minuter.
  11. Häll lökskyn över biffarna. Värm upp allting mitt i ugnen i ca 5 minuter.
  12. Blanda couscousen med olivoljan. Koka upp grönsaksbuljongen i en kastrull. Tillsätt couscousen och täck direkt med ett lock. Låt stå i ca 10 minuter. Fluffa upp grynen med en gaffel.
  13. Servera biffarna med löksky, couscous och ajvar relish.